Herkkuja ja hyviä unia M/S Gabriellalla!

Pressimatka / Viking Line

Mitäpäs pitäisit sellaisesta minilomasta, jolla pääsisit saman katon alla nauttimaan laadukkaasta, vastuullisesta ja maittavasta ruoasta, viihteen täyttämästä illasta ja hotellitasoisista yöunista? Kaiken kruunaisi päivä Tukholmassa ja hyvät shoppailumahdollisuudet, mukaan lukien kattava viinivalikoima. Näkisitkö sinä itsesi tuollaisella matkalla?

Viking Linen pressimatka osui kohdallani sen verran hyvään saumaan, että pystyin ottamaan vapaata päivätöistä ja suuntaamaan ruotsinristeilylle alkuviikosta. Samalla risteilyllä pääsin testaamaan Gabriellan uudistettua parvekehyttiä, tutustumaan mm. Kuninkaanlinnaan ja Kaupungintaloon Tukholmassa sekä seuraamaan, minkälainen tunnelma ruotsinlaivalla oli alkuviikosta.

Gabriellan tasokkaammat hytit uudistuivat!

Myönnän ihan suoraan. Parveke on minulle tärkeä lisä hytissä varsinkin silloin, kun lämpötila alkaa olla plussan puolella. Itämerellä vakituisesti seilaavista aluksista ainoastaan muutamilla on parvekehyttejä ja Viking Linen laivoista niitä löytyy vain M/S Gabriellalta. Nykyään siihen merimatkaan halutaan panostaa enemmän ja siksi Gabriellan 22 parvekehyttiä (SUM Junior Suite ja LUX Seaside Premium) varataankin ensimmäisinä.

Gabriellan parvekehytit sijaitsevalla omassa rauhassaan kannella 11. Kyseiselle alueelle pääsee vain alueella olevien hyttien hyttikorteilla ja edellä mainittujen parvekehyttien lisäksi samalta alueelta löytyy 11 kappaletta 15–16,5 m²:n kokoisia B2X Inside Premium-sisähyttejä.

Alkukevään aikana 11. kannen hytit uudistettiin lattiasta kattoon ja saman uudistuksen kokivat myös keulassa kansilla 7 ja 9 sijaitsevat LXA-hytit ja sviitit. Uudistuksen suunnitteli Viking Linen oma arkkitehti Johan Nordberg ja laivan puolelta mukana suunnittelemassa oli M/S Gabriellan intendentti Krista Öhman-Jalonen ja hyttiosaston esihenkilö eli husfru Mira Ylitalo. Hyttiremontissa suosittiin suomalaista. Kiinteät kalusteet toimitti Porin Puukaluste Oy, tekstiilit Vallila, turkulainen Illyria interior Oy tapetoi seinät sekä asensi kalusteet ja ahvenanmaalainen Alandia Engineering Oy teki sähkötyöt. Muitakin suomalaisia yrityksiä oli osallisena hyttiremontissa, joten iso peukku sille.

Tältä Gabriellan LUX Seaside Premium-hytti näytti ennen uudistusta.
Ja tältä uudistuksen jälkeen.

Psst. Onko parvekehytti liian hintava? Parisängystä ja (tyhjästä) jääkaapista pääsee nauttimaan myös Ville Viking Inside Comfort-hytissä, josta esittely ja arvostelu täällä.

Mikä muuttui?

Olihan sitä muutosta tullut enemmänkin. Poissa oli sängyn päätyä ja hytin seiniä hallinneet vaaleanruskeat puupaneelit ja hytin uusi värimaailma oli raikkaan vaalea, vaikkakin mm. pöydät oli aiempaa tummempia. Hytin kokolattiamatto sointui hienosti ohi lipuvaan merimaisemaan, raskaat verhot oli vaihdettu vaaleampiin ja keveämpiin, sohva päällystetty pirteän oranssiksi ja vaikka väriä löytyi aiempaa enemmän, pidin uudistusta pirteänä eikä värikäs sohvakaan pompannut silmiini. Uudistuksen myötä muuten myös sähköpistokkeiden ja USB-latauspaikkojen määrää oli lisätty, joten eipä tule ongelmaa siitäkään. Myös sohvan vierestä, ikkunaseinältä löytyi pari sähköpistoketta. Oiva apu sohvasängyssä majaileville lapsille.

Jokaisessa parisängyllisessä hytissä on tavallista paksummat patjat. Jos budjetilla on väliä ja haluat kuitenkin varata parisängyllisen hytin, harkitse B2L Inside Large tai B4L Inside Large-hyttejä.

Ja se Comfort-parisänky. Pehmeät patjat, jonne kaivautua. Muhkeat tyynyt ja peitto, jonka alla tunsi olevansa kuin turvallisessa pesäkolossa. Hotellitasoa, hyttialueen hiljaisuutta ja luksusta, jonka kruunasi maksuttoman minibaarin antimet sekä hytin hintaan kuuluva Premium-aamupala pöytiin tarjottavine lämpimine annoksineen.

Premium-aamupalan lämmin ruoka: Eggs Florentine

Viking Line: Laadukasta ruokaa vastuullisesti

Mitäpä olisi risteily ilman ruokaa? Ei yhtään mitään. Gabriellalla on ruokapaikkoja mistä valita, mutta me söimme mennessä À la carten puolella ja paluussa The Buffetissa. Viking Line on saanut vuosien aikana vähennettyä ruokahävikkiä paljon ja buffetissakin on pistetty ruokalistaa uusiksi varsinkin lämpimissä ruoissa. Piti muuten kysellä varustamon edustajalta hiukkasen sitä, mitä mieltä markustajat ovat olleet buffetin lämminruokauudistuksesta ja hyvin se on kuulemma otettu vastaan. Hiukkasenhan minä sitä hämmästelin, mutta paluussa nautittu buffet muutti mieleni. Siitä lisää myöhemmin.

Viking Linella on panostettu ruoan määrän ja eksotiikan sijaan laadukkaisiin raaka-aineisiin, sesongin mukaan eläviin menuihin ja käsityöhön. Lähes 70 prosenttia ruoan raaka-aineista hankitaan lähialueilta eli Suomesta, Ruotsista sekä Virosta, ja tuota prosenttimäärää Viking Line pyrkii kasvattamaan entisestään. À la carte -ravintoloissa kaikki tehdään käsityönä ja jopa 80 prosenttia buffetin yli 120 ruokalajista. Laivan henkilökunta maustaa itse Turun saaristosta tulleet sillit, tekee itse burgerpihvit ja maustaa, leikkaa sekä paahtaa paahtopaistit. Lihapullatkin pyrittäisiin väsäämään itse, mutta sen verran niitä menee nälkäisien matkustajien suihin, että tarkoin valittu yhteistyökumppani tekee ne Viking Linen oman reseptin mukaan maissa.

Kasvissyöjänä olen hyvin tarkka tarjottavista kasviksista. Viking Linella yrtit tulevat mynämäkeläiseltä puutarhalta ja monet vihannekset on hankittu Etelä-Ruotsista, jossa kasvukausi alkaa paljon aiemmin kuin Suomessa. Myös pientuottajilta ostetaan välillä raaka-aineita, mutta pienen määrän takia ko. tuotteista tehtäviä annoksia tarjotaan vain tietyillä laivoilla.

Parsakausi alkaa toukokuun puolivälissä ja Viking Linella tarjoillaan tuoretta parsaa Etelä-Ruotsista. Hyvä syy lähteä jo maukkaiden annostenkin takia laivalle.

Uutta buffetissa

Mites buffa? Sen verran nälkäisiä matkustajia oli matkassa, etten ehtinyt kutsuvia kuvia buffetista ottaa. Kylmät alkuruoat löytyivät kauniina pikkuannoksinaan ja vatsan sai täyteen laajasta tarjonnasta. Lämmin pääruoka olikin se toinen juttu sitten, sillä lämpimistä vaihtoehdoista notkuva buffetpöytä oli historiaa. Nykyään lämpimät ruoat tarjoillaan valmiina annoksina ja niinpä myös meidänkin lähdöllä. Ja mites minä, se ruokarajoitteisempi?

Siellä buffetpöydän ääressä minä väpättelin alahuultani ja kyselin lakto-ovo-kasvisruokani perään. Koska matkustajia oli alkuviikon lähdöllä vähemmän, ei valmiina ollut mitään ja kuulin keittiöpäälliköltä, että saisin ihan oman annoksen tässä tapauksessa suoraan pöytään tuotuna.

Mikä oiva keksintö hävikkiäkin ajatellen. Tilauksen tultua kokki katseli keittiön kasvistarjontaa sillä silmällä ja loihti omanlaisen ylläriannoksen niistä. Minun eteeni tuotiin upea, juuri tehty annos ja eipä ollut buffetin tarjonnan näköistä sitten yhtään. Eikä muuten tarvinnut annostaan odotella à la cartemaisen pitkään, joten pojot buffetin uudistukselle.

Buffetin vegetaristinen lämminruoka-annos: Grillattua kaalia ja tahinia.

Testissä alkuviikon risteilylähtö. Menoa vai ei?

Viking Linen laivoilta löytyy viihdettä joka makuun vuoden jokaisena päivänä ja Viking Linen laivoilla järjestetään kaikkiaan yli 10.000 keikkaa vuodessa. Alkuviikosta meno ja musiikkitarjonta on rauhallisempaa, viikonloppua lähestyttäessä on menevämmän bilemusiikin vuoro.

Koska olimme liikkeellä alkuviikosta, oli matkustajia luonnollisestikin vähemmän ja meno viikonloppua rauhallisempaan. Yökerhossa oli alkuillasta eri yhtye kuin loppuillasta ja musiikki rauhallisempaa tanssimusiikkia. Tanssilattialla oli tanssijoista ja valitettavasti lempipaikkani, olohuonemainen Living Room oli alkuviikosta kiinni.

Leppoisaan matkusteluun alkuviikon lähtö oli kuitenkin oikein miellyttävä. Asiakaspalvelu oli kaikkialla hyvää ja henkilökunnan kanssakin ehti keskustelemaan enemmän kuin kiireisellä lähdöllä. Rauhallisia soppeja löytyi ja merimaisemista pääsi nauttimaan helposti isojen ikkunoiden ääreen. Nautinnollinen merimatka kerrassaan. Olisipa useammin mahdollisuus lähteä alkuviikon arkilähdöllä. Tiesithän muuten, että parvekehytitkin ovat silloin edullisempia?

Laivojen ruokamenut vaihtuvat pian ja kevätkin on tullut. Mitäs jos varaisit kahden yön risteilyn, jolloin pääset kunnolla nauttimaan erilaisista ravintoloista, laadukkaasta ruoasta, viihdekattauksesta ja hotellitasoisesta sängystä. Kenties myös siitä parvekkeesta, jolle pääset katsomaan ohi lipuvia merimaisema, ottamaan aurinkoa ja nauttimaan lasillisen kuohuvaa, jonka olet siitä omasta minibaaristasi noukkinut.

Risteilyissä on eroja. Siitä vaan suunnittelemaan astetta parempaa merimatkaa. Viking Linen sivuille pääset suoraan tästä.

P.S.: Tarjotusta tiivistahtisesta pressimatkasta huolimatta tässä postauksessa ihan omia fiiliksiä. Onpa sitä jo uusi risteily Gabille varattuna ja ihan omalla rahalla. Sen siitä saa, kun rakastaa risteilyjä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, BloglovinissaBlogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.


Posted

in

,

by

Comments

3 vastausta artikkeliin “Herkkuja ja hyviä unia M/S Gabriellalla!”

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin avatar
    Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    No kyllähän itsensä tuollaisella matkalla mielellään näkisi! En tiennytkään, että parvekehyttejä on Viking-Linen laivoista vain M/S Gabriella, mutta tämä on hyvä pitää mielessä. Lämpimän sään aikaan risteillessä on ilman muuta mukava lisä omastakin mielestäni, että on parveke. Tuollainen alkuviikon lähtö sopisi varmasti meille paremmin, joskin se vaatii enemmän lomapäiviä.

    1. Kthetraveller avatar
      Kthetraveller

      On kyllä tosiaan mukava matkata parvekehytissä. Se tunne, kun astut parvekkeelle ihailemaan Tujholman saaristoa ja meri kimmeltää auringossa, se on niin parasta. Minullekin muuten kelpaisi alkuviikon lähtö useammin, harmi vaan kun vaatisi lomapäiviä enemmän ma-pe-päivätyöstä. Ei auta kuin odotella eläkepäiviä 😀 Kiitti kommentista Mikko!

  2. […] Psst: Onko Gabriella parvekehytti enemmän se sun juttu? Tiesithän, että siihenkin on mahdollisuus majoittaa lapsia? Esittelyni uusitusta parvekehytistä täällä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *